Jätteiden käsittely

Kuopion kaupungin alueella on voimassa Savo-Pielisen jätelautakunnan hyväksymät kunnalliset jätehuoltomääräykset

Jokaisella mökillä tulee olla keittiöjätteitä varten suljettu komposti, mihinkä rotat ja muut pieneläimet ei pääse käsiksi. Tämän lisäksi mökkilläisten tulee huolehtia omalta palstalta syntyvien puutarhajätteiden kompostoinnista. Kompostoinnista löytyy tietoa sivuilta www.ymparistoopas.com/kompostointi

Aiemmin jäsenten käytössä ollut auma on poistunut käytöstä toimintakauden 2019 alusta. Jatkossa jokainen mökkiläinen hoitaa omalta palstalta syntyvän puutarhajätteen jatkokäsittelystä.

Yhdistyksen käytössä on kaksi jätekatosta, joissa jätteet lajitellaan seka-, muovi- pahvi-, kuitupakkaus-, pienmetalli- ja lasijätteeseen. Jätekukko käy noutamassa sekajätteen viikottain, muut jätteet harvemmin ja keräyspaperista huolehtii Puijon kiinteistöhuolto tarpeen mukaan. Jätevastaava pitää yhteyttä molempiin tahoihin ja järjestää myös Onnelan ja saunojen lokakaivojen tyhjennyksen syksyisin.

Pesasaidan leikkuusta syntyvä oksisto toimitetaan alkukesästä kokkoon. Muutoin alueella syntävä oksajäte toimitetaan kootusti yhteenpaikkaan, mistä ne toimitetaan eteenpäin energiakäyttöön.

Jätehuoltoasemille yksityishenkilö saa viedä lajiteltua jätettä maksutta, löydät lisätietoa Kuopion kaupungin https://www.kuopio.fi/jatehuolto ja Jätekukon sivuilta  www.jatekukko.fi.